Menu

"De fikk kjempekontrakt for nytt superhotell"

Det Gjøvik-baserte interiørfirmaet Kiil har halt i land storkontrakten med Tromsøs nye hotellflaggskip Clarion Edge Hotel som nå reiser seg på kaikanten i byen. Hotellet er et prestisjeprosjekt i byen, og prislappen kommer på en halv milliard kroner før det hele står ferdig.
 
Tosifret millionkontrakt
Ifølge Avisa Nordlys får hotellet får en stor hall på 850 kvadratemeter, med kapasitet til å romme hele 1000 mennesker. Det nye hotellet skal stå ferdig 1. mai neste år, og kommer til å strekke seg 12 etasjer og 43 meter over bakknivå - like høyt som Tromsøbrua.
 
 
– KiiL er valgt som leverandør til Tromsøs nye storstue, nemlig Clarion Edge Hotel, skriver Frank Kiil i en begeistret pressemelding tirsdag ettermiddag.
 
Hotellet er tegnet av det arkitektkontoret Nielsen Torp A/S, mens ansvarlige interiørarkitekter er Schmidt/Hammer/Lassen architects.
 
Kiil skal ha totalleveransen av alt av møbler, spesialtegnede møbler, tekstiler, tepper, belysning og så videre i hele hotellet.
 
– For KiiL er dette et spesielt gledelig at vi haler i land en tosifret millionkontrakt etter bare 10 måneder i Tromsø, heter det i pressemeldingen.
 
Frank Kiil ønsker ikke å si eksakt hvor stort beløp det dreier seg om, men avslører at det dreier seg om over ti millioner.
 
– Vi går aldri ut med tall, men det dreier seg om et tosifret millionbeløp. Det er en av de største kontraktene vi har fått, sier han til OA.
 
Trygg samarbeidspartner
Kiil er begeistret over hotellprosjektet i Tromsø.
 
– I vår bransje jobber vi fra midt på treet og oppover. I dette tilfellet er vi helt oppe i tretoppen når det gjelder kvalitet og design. Vi ble nok valgt fordi vi selger kvalitet og trygghet. Samtidig har vi økonomiske muskler nok til å gjennomføre et slikt prosjekt, påpeker Kiil.
 
Kiil åpnet sine lokaler i Tromsø i mars og har også åpnet lokaler i Oslo.
 
– Avtalen er resultat av langsiktig arbeid. Tromsø er et sted i en spennende utvikling. Det er mange store aktører som skal etablere seg i byen. Jeg må si at jeg er veldig begeistret for dette hotellet, sier Frank Kiil.
 
Firmaet tar sikte på å være ferdige med leveransen to uker før hotellet åpner dørene 1. mai neste år.
 
Byggherren fornøyd
Selv om hotellet ikke er ferdig bygget, er det allerede blitt kåret til et av det 10 beste hoteller du kan bo på i Norge, skriver avisa Nordlys
 
– Det er kjempeartig og veldig stort for oss, sier eier og styremedlem Roar Dons i AS Pellerin i Tromsø til Nordlys. Selskapet er byggherre sammen med Aspelin Ramm Eiendom.
 
– Dette kommer til å bli et fantastisk bygg, og først nå går det vel sakte opp for alle hvor genial arkitekten har vært. Alle rom vil ha god utsikt noe som står i stil med vår 5-stjernesambiasjon, fortsetter han.
 
Selskapet Conventor laget en video som illustrerer hvordan hotellet også vil se ut fra innsiden.
 
- Jeg er veldig godt fornøyd med videoen. Den gir en stemning og viser produktet slik det faktisk blir, forteller hotelldirektør for The Edge, Øyvind Alapnes til Nordlys.
 
Tilbake til toppen

Hjemmebesøk

       Web: D-SIGN

     

    Login or Register